Stimaţi clienţi,
Toate produsele noastre conțin ingrediente care pot provoca reacții alergice! În cazul în care aveți alergii, vă rugăm să realizați comenzi doar telefonic și să ne informați detaliat în legătură cu TOATE alergiile pe care le aveți. Restaurantul nostru nu își asumă raspunderea pentru eventuale reacții adverse la preparatele sau ingrediente din preparatele noastre în cazul în care nu am fost informați corespunzător pentru a vă putea servi în deplină siguranță.

Conform Directivei 2000/ 13/ CE a Parlamentului European din 20 martie 2000 şi a H.G. 751/2008,
vă informăm asupra faptului că alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:

1. Cereale care conţin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) şi produse derivate, exceptând:

  • a) Siropurile de glucoză obţinute din grâu, inclusiv dextroza*);
  • b) Maltodextrinele obţinute din grâu*);
  • c) Siropurile de glucoză obţinute din orz;
  • d) Cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase şi alte băuturi alcoolice.

2. Crustacee şi produse derivate

3. Ouă şi produse derivate

4. Peşte şi produse derivate, exceptând:

  • a) Gelatina de peşte folosită ca suport pentru preparatele pe bază de vitamine sau carotenoide;
  • b) Gelatina de peşte sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.

5. Arahide şi produse derivate

6. Soia şi produse derivate, exceptând:

  • a) Uleiul şi grăsimile de soia, complet rafinate*);
  • b) Amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D- alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obţinuţi din soia;
  • c) Fitosteroli şi esteri de fitosterol derivaţi din uleiuri vegetale extrase din soia;
  • d) Esterul de stanol vegetal produs din sterolii obţinuţi din uleiuri vegetale extrase din soia.

7. Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând:

  • a) Zerul folosit la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase şi alte băuturi alcoolice;
  • b) Esterul de stanol vegetal produs din sterolii obţinuţi din uleiuri vegetale extrase din soia.
  • c) lactitolul.

8. Fructe cu coajă, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) şi produse derivate, exceptând nucile folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase şi alte băuturi alcoolice.

9. Ţelină şi produse derivate

10. Muştar şi produse derivate

11. Seminţe de susan şi produse derivate

12. Dioxid de sulf şi sulfiţi în concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate în SO2

13. Lupin şi produse derivate

14. Moluşte şi produse derivate.

* Şi produsele obţinute din acestea, în măsura în care procesul la care sunt supuse nu poate creşte nivelul de alergenicitate estimat de EFSA (European Food Safety Authority) pentru produsul de bază din care au fost obţinute.

S.C. SATTVA S.R.L.
RO 12127343 J12/964/1999
Aleea Borşa 1/ 29 Cluj-Napoca

Preţurile sunt exprimate în Lei şi conţin T.V.A.