Alexandru Răcătau, best sushi, japonia sushi, restaurant japonez cluj, Sushi, sushi cluj, tokyo cluj, Tsuchiya Naofumi, world sushi cup japan 2014

Locul 3 in lume la “World Sushi Cup”, Japan, 2014

Intr-o zi de vara, pofta de Sushi te duce cu gandul la cel mai fascinant concurs la care poate participa un bucatar: “”World Sushi Cup”! Se ia: 20 bucatari de Sushi, cu ceva ani de experienta in spate, considerati bucatari de prestigiu la locul de munca, ingrediente care de care mai gustoase, idei care de care mai neintalnite. Bucatarii ajung in Japonia, pentru a le arata celor din Tara Soarelui Rasare cat de traditional si/ sau creativ stiu ei pregati un sushi gustos.

Intr-o lume noua, desi ai auzit, ai invatat si gatesti ca in tara lor, emotiile sunt pe primul loc. Juriul va hotari cu ce premii vor pleca acasa concurentii, in functie de prestanta lor din timpul concursului international de sushi (20-21 August 2014). Participi la un curs inainte si primesti, daca esti bun, centura neagra in sushi. 
Si apoi vezi locul, unde, urmeaza sa convingi juriul ca te pricepi la arta culinara japoneza.
Prima proba, in 20 august, 75 minute. Edomae Sushi, cunoscut precum sushi-ul traditional. Cu un popor de perfectionisti, e important sa fie respectate normele de igiena in acest domeniu si in cele din urma, produsul finit sa fie realizat dupa pasi traditionali japonezi. Instruit de un bucatar japonez, Alex spune ca nu a simtit o diferenta foarte mare intre preparatele pe care le-a gustat in Japonia si cele pe care le pregateste la Tokyo Japanese Restaurant, caci Master Chef Tsuchiya Naofumi i-a obligat mereu sa respecte traditia japoneza.         

Cea de-a doua proba, din 21 August 2014, 60 minute. E timpul pentru un sushi creativ, imbinat intr-un mod rafinat cu traditionalul japonez. Alex a dorit sa ramana o surpriza partea de prezentare. Pentru un sushi atipic, fiind ghidat de viziunea sa artistica (a absolvit Universitatea de Arta si Design), s-a luat decizia ca prezentarea trebuie sa fie iesita din sfera cotidiana. Astfel, ce ziceti de un sushi in pahar? 

 La Edomae Sushi si Creative Sushi, Alexandru Racatau, instruit de Master Chef Tsuchiya Naofumi s-a intors acasa pe podium! A luat locul 3 in lume la “World Sushi Cup”, Japonia, 2014.
Bucurosi sa facem parte dintr-o astfel de echipa, bazata pe persoane profesioniste!
www.tokyorestaurant.ro

Restaurantul Japonez Tokyo, Cluj-Napoca, Strada Ghe. Marinescu, Nr.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *